lauantai 2. huhtikuuta 2011

Niinalle ja kaikille niille, joita ajoittain vituttaa.

Facebook on ärsyttävä paikka. Kun siellä piipahtaa muutaman minnuutin vällein koko päivän joka päivä, alakaa seikka jos toinenki vähän nyppimään. Minua pistää sylettämmään, kun törmään alla mainittuihin tapauksiin. Sävel soikoon ranskalaisten viivojen!


- "Jos sitä"-päivitykset. Tähän tapaan: "Tässä paskalla istun, jos sitä seuraavaksi pyyhkis." Rennon letkeä tyhjäntoimittaminen raivostuttaa.

- Yliarvostelijat. Ne tyypit, jotka kiskoo huvinsa kommentoimalla linkkejä, julkasuja, sivustoja, mitä tahansa mistä joku toinen ihminen on innoissaan. "No ihan vitun yliarvostettu IMO koko homma." Kyssyykö kukkaan koskaan näitten paremmin tietävien mielipiettä niin ei. Jos oletta kerran niin paljon ylempänä kuin ko. asia niin jättäkää se ommaan arvoonsa ja antakaa muitten tykätä. Niin, ja IMEkää. Vaihtelua tohon latistamiseen kattokaas.

- Aggressiiviset päivitykset vailla sen kummempia selityksiä ja usseimpia vokaaleja. "Voi prkl että ottaa taas hermoon stn!!!" Kommentit: "Noo miten se sillain!?!!!" "No en kerro vttu niin sullaki alkaa stna niin vtuttaa että prkl!!!"

- Autoa ajaessa tehdyt mobiilipäivitykset. "Tässä ajelen Kärsämäelle päin rekan perässä. On muuten melko liukas keli ja näkyvyys nolla!" Laita hyvä ihminen se puhelin pois ja säästä jokunen henki.

- Täysin mittäänsanomattomat yhen sanan, ja kaikkien pilkun- ja pisteennussijoitten (that would be me) närkästykseksi kolmensadan pisteen päivitykset. "......Tjaah..........." "........Juuupastajuuuu......................"

- ERITTÄIN hämäristä sivustoista tykkääminen. "EI PERSEESEEN ÄÄLIÖ, SE ON VÄÄRÄ REIKÄ!" Ei liene tarvetta sanoa enempää.

- "Nyt on VIRALLINEN kalastajien/purkkiananasten/tekohampaiden päivä!" -päivitykset. Voi elämä.

- "Nyt on VIRALLINEN 'Nyt on virallinen...'-päivitysten parodiointipäivä ja se on siinä seinällä sitten!" -päivitykset. Nokkelimmatki lakkasi olemasta hauskoja noin 2436 versiota sitten.

- Pakkaspäivitykset. Ensimmäisenä ennätyspakkaspäivänä on oikiasti ihan mielenkiintosta lukia, mitä mittari jossain Utsjoella näyttää. Mutta sitten kun on nelijänä aamuna päivittäny, että "-47, tänään vetäsen kinttaat kätteen", niin kannattaa ehkä miettiä sitä uutisarvoa uuestaan.

- "Kalle-Ville 2kk <3 <3 <3 Vittuku sais lapsenlikan niin lähtis ryyppäämään!" -tyyppiset yhistelmät. Kyllä äititki saa vettää nakit silimille, ajoittain se on tietyissä tapauksissa ja rajoissa jopa suotavaa. Se se vasta ärsyttävää on, jos niitä ruvetaan siitä syyllistämmään. Mutta se on surullista, miten joillain nuorilla äideillä on tarve huuella miten kovia ryyppäämään ne jumalauta vieläki on, ja yksi tai usiampi mukulahan ei sitä muuta miksikään. Ylleensäkkään juopottelu ole mikkään syy paukutella henkseleitään, saati jos sattuu olemaan pieni vauva huolehittavana. Ei niin, ettäkö sinne baanalle pittäis sallaa lähteä, sen voi vain sanoa sillä tavalla ja asenteella ettei tule ensimmäisenä mieleen soittaa lastensuojeluviranomasille.

- "Kalle-Ville 1kk <3", "Kalle-Ville 2kk <3", "Kalle-Ville 3kk <3"  jne. kuukausittain. Got it, sun lapses on siis syntyny tiettynä päivänä ja vanhenee tasasin väliajoin kuukauvella. On olemassa tietyt mainittemisen arvoset päivät, niinkuin puolivuotis- ja synttäripäivät, mutta että neljän viikon välein onnea Kalle-Villelle, rajansa liiallisuudellaki. Porsaanreikä: Jos päivittää kuukausimäärän lisäksi pittuuen, painon, hampaitten määrän ja taidot niin hommastahan tullee mielenkiintosta!

- Albumeittain lapsensa kuvia julkasevat mammat. Tässä Kalle-Ville edestä, takaa, sivulta, pimeässä, pytyllä, hassu hattu päässä... Eikun. Tää olenki mie ite.


Mutta viheliäisimpiä kaikista on ne tyypit, jotka solovaa päivityksissään kaikkien muitten fb-käyttäytymistä. Ihan totta, se on hirmu simppeliä torjua sellaset julukasut, jotka syystä tai toisesta itteä häirittee. Mie olen torjunu kaikki teijät ilikiät pikku dissaajat, joita häirittee millon mitkäki sosiaalisen median ilimiöt. Annetaan toistemme olla rauhassa ja julukisesti raivostuttavia urpoja, niin ennen pitkää Martinat ja kumppanit käy tarpeettomiksi, eikä meijän tarvii ennää lukea huonoa journalismia. Eiks ois kiva!

Jos jyrsin omani lisäksi juuri Sinun nilkkaasi, ärsyynny vapaasti huis helvettiin. Tulet huomaamaan, että se on aika pirun viihdyttävää.

1 kommentti:

  1. Asiaa Merita! Näitä ois jaksanu lukea vielä vaikka kuinka paljon, anna tulla lisää vaan! :D

    VastaaPoista